Eric Beekes kreeg na drie jaar lessen gevolgd te hebben op de theaterschool in Amsterdam, een rol aangeboden door Henk van Ulsen in het toneelstuk "Madame Jatzkowa". Spoedig volgde een rol in "Doos Mao Doos", het eindexamenproject van regisseur Gerardjan Rijnders, "De dodendans" van Disler in een choreografie van Sonia Gaskell en de oprichting van een eigen toneelgezelschap De Bastaard, samen met actrice Simone Ettekoven.

Het was de aanzet tot een veelzijdige carriere. Voor TV speelde Eric Beekes ondermeer in de series "Dubbelleven", "De Dageraad", "Sjans" en "In de Vlaamsche Pot". Films waar hij in speelde waren o.a. "De bloedbank", "De kassière" en "Two in the Amsterdam Rain".

De laatste jaren gaat zijn belangstelling vooral uit naar muziek en onder de titel "Liefde komt, Liefde gaat...", een Nederlandstalig liedprogramma, trok hij samen met pianist Willem Gevers langs de kleine zalen van Nederlandse theaters. Eric Beekes maakte zijn CD-debuut met "Omstreeks deze tijd". De tweede CD van Eric kwam uit onder de titel "Eens komt er een dag". In 2004 presenteerde hij het Wereld Kerst Circus in het Koninklijk Theater Carré.

Samen met Heddy Lester en Sylvia Alberts maakte hij muzikale komedies voor kinderen. Zijn belangstelling voor het spelen voor kinderen is steeds toegenomen. In een totaal andere sfeer, poëzie en zang, speelde hij het succesvolle kinderconcert "Droomwolken".

Voor zijn inzet voor jeugdtheater werd Eric Beekes in 2007 onderscheiden door de Universal Peace Federation for Children.

Recent speelde hij de rol van Lieve Jongen in de musical over de Zangeres Zonder Naam en in de voorstelling "Koffers vol Annie", met liedjes en kinderpoëzie van Annie M.G. Schmidt.

     

© 2006-2015 www.ericbeekes.nl