1985-1987

 
LIEFDE KOMT, LIEFDE GAAT...
Na enkele singles werd het tijd om een LP uit te brengen. Als voorbereiding op die LP ging Eric Beekes met een liedjesprogramma de theaters langs, om aan de hand van de reacties van het publiek en zijn eigen bevindingen te kunnen beoordelen welk repertoire geschikt was om op de plaat te zetten. Bovendien wilde Eric meer ervaring opdoen door als solist een avondvullend programma te brengen.

Eric bracht de liedjes tijdens de tournee van Liefde komt, liefde gaat onder pianobegeleiding van Jan Robijns. In het eerste seizoen stond Eric samen met Liesbeth List op het podium, vanaf het tweede seizoen deed hij het alleen.

De reacties van pers en publiek waren bijzonder enthousiast:

LIEFDEVOLLE SOLO VAN ERIC BEEKES
Acteur en zanger Eric Beekes werkte in het verleden in diverse theater- en t.v.-produkties, maar kiest nu voor een solo-carrière omdat hij zich in kleine theaters het prettigst voelt.
Theater PePijn is bij uitstek een theatertje dat bij die keus past en gisteravond bracht hij daar zijn nieuwe programma "Liefde komt, liefde gaat". De vlag van de titel bedekt precies de lading. Beekes' solo bestaat geheel en al uit liedjes over gevoelens. Een "overgevoelingheid" die hij op een pretentieloze manier presenteert. Hij geeft allerlei relatievormen aandacht waarin de liefde centraal staat en krijgt daarbij de steun van Liesbeth List, die als gaste optreedt met liedjes uit haar eigen, bekende repertoire. Inhoudelijk sluit dat werk goed aan bij dat van Beekes, maar de presentatie is er niet mee te vergelijken. Voor Liesbeth List is het zichtbaar routinewerk. De kracht van het programma komt ondanks haar aanwezigheid toch van Beekes' persoonlijkheid. Een voorstelling zonder gast zou hem waarschijnlijk even goed zijn afgegaan, en - wie weet - misschien wel beter. Beekes houdt de aandacht vast dankzij een grote natuurlijkheid en een warm innemend stemgeluid. Vooral in het liedje "Hij houdt van dat kind" weet hij de ingehouden emoties veel kracht mee te geven.
"Liefde komt, liefde gaat" wekt de verwachtingen dat Eric Beekes nieuwe wegen in- en aan kan. Alles wijst erop dat hij voldoende talent heeft om straks alleen verder te gaan. Zonder de hulp van artiesten met naam.

Len van der Maaten
Haagsche Courant, vrijdag 6 april 1985


   

© 2006-2010 www.ericbeekes.nl