2004-2005

 
WERELD KERSTCIRCUS
In 2004 was men op zoek naar een spreekstalmeester voor het Wereld Kerstcircus. Eric's uitstekende prestaties bij Circus Carré in 1995 lagen nog goed in de herinnering, en zo stond Eric in december 2004 en januari 2005 opnieuw in de piste als spreekstalmeester.
   
 

  Acteur/zanger Eric Beekes is de nieuwe spreekstalmeester van het Wereld Kerstcircus in Carré. Vorig jaar gaf Pieter van Lindonk, na jaren, zijn hoge hoed over aan Ted de Braak. Die struikelde over de moeilijkheidsgraag van het métier. Nu is de eer aan Beekes.
In de hal van zijn woning hangt een keur aan kostuums. Nee, het spreekstalmeesterpak hangt er nog niet bij. Wel alle 'verkledingen' voor de jeugdprogramma's waarmee hij door het land trekt. Zijn 'typetje' Tante Wies is een begrip in kinderland. "Als ik in haar kostuum stap dant word ik ook helemaal Tante Wies. Ik praat zoals haar en durf ook veel meer."

Zijn carrière is er een van uitersten. Beekes acteerde in fims als "Spetters" en "Flodder in Amerika", was te zien in tv-series als "In De Vlaamsche Pot", timmerde aan de weg als zanger, stond op de planken in de zoveelste "Potasch & Perlemoer", is nog altijd Tante en scoorde met het liedjesprogramma "Droomwolken" hoge ogen.
"Voor mijn gevoel ben ik een laatbloeier. Nu pas heb ik het idee mezelf goed te kunnen sturen." Zijn komende engagement als spreekstalmeester bij het Wereld Kerstcircus komt dan ook als een 'cadeautje'. Een makkelijke job is het niet, weet hij als geen ander. In 1995 mocht hij ook al eens 'spreekstalmeesteren' in het toenmalige, reizende, Circus Carré.

Corrie Verkerk
Het Parool, 22 december 2004


   

© 2006-2010 www.ericbeekes.nl