2011-2012
 
DE ZANGERES ZONDER NAAM
Een intieme muzikale theaterproductie over de legendarische Mary Servaes, alias de Zangeres Zonder Naam. Een opzienbarend, soms vrolijk, dan weer aangrijpend verhaal over een vrouw die iets wilde betekenen, die zich uit haar armoedige omstandigheden een weg omhoog vocht, met als wapen haar persoonlijkheid. Ze kreeg haar faam als de Zangeres Zonder Naam, maar uiteindelijk noemde iedereen haar De Zangeres.

Mary Servaes werd op latere leeftijd ontdekt door Johnny Hoes. Ze verkocht miljoenen platen en ze ontving tientallen gouden platen. Dat ze haar zo sterk bevochten onafhankelijkheid moest prijsgeven op het eind van haar leven had niemand verwacht, ook Mary niet. Een leven met alle denkbare hoogte en dieptepunten, van Naamloos tot Naamloos.

In de musical doet een jong meisje mee aan een talentenjacht met een nummer van De Zangeres. Dit vertolkt ze zo sterk dat de jury haar naar de volgende ronde laat gaan. Op dat moment verschijnt De Zangeres aan het meisje en ontvouwt zich haar leven.

Cast: Ellen Pieters, Jasper Kerkhof, Sabine Beens, Eric Beekes, Job Bovelander, Stefan de Kogel, Ylva Wichers Schreur, Nikki van Ostaijen

Productie: De Graaf & Cornelissen Producties

Regie: Paul van Ewijk
Script: Lars Boom
Muzikale leiding: Franc Pappot
Kostuums: Arno Bremers
Decors: Niels Mathot


   
 

 

 
 

 

De pers over Eric Beekes' rol van Lieve Jongen:

De mooiste bijrol speel Eric Beekes, die als fan van de Zangeres de herinnering aan haar hoog houdt door haar in den lande te imiteren. Het hele drama Mary Bey ligt besloten in zijn stem.

(Jacques J. d'Ancona)
...en een man die in travestie optreedt als De Zangeres. Hem noemt ze haar Lieve Jongen. Eric Beekes maakt van deze bewonderende, onderdanige nicht een aandoenlijk figuur.Subtiel spel van Eric Beekes in de rol van Lieve Jongen.

 
 

 

© 2006-2012 www.ericbeekes.nl